Kihelyezett gépeink

Bethesda Gyermekkórház - ROTEM készülék kihelyezése

péntek, 13 február 2015 11:40

2015.02.12 - A TEST-VÉR Egészségpénztár a vértakarékos és vérmentes gyógyítás támogatására a budapesti Bethesda Gyermekkórházba helyezte ki ROTEM készülékét.

„A véralvadási rendszer szabályos működése az emberi szervezet egyik életfontos funkciója. Egészséges állapotunkban biztosítja vérünk folyékonyan tartását és keringését az ereinkben, ugyanakkor sérülés, műtét esetén véralvadék képzésével megakadályozza az elvérzést.

A véralvadás rendkívül összetett, bonyolult, nehezen vizsgálható folyamat; működéséhez számos tényező szükséges. Attól függően, hogy melyik tényező hiányzik illetve csökkent funkciójú, a vérzés megszűntetése más-más alvadást elősegítő kezelést tehet szükségessé.

Hagyományos laboratóriumi vizsgálatokkal nem mindig állapítható meg a vérzékenység pontos oka. Ilyen esetekben gyakran emberi vérből előállított készítményekkel pótoljuk a véralvadási faktorokat a vérző beteg számára. A vérátömlesztés nemegyszer életmentő, azonban szövődményekkel, sőt a vérzés/vérzékenység súlyosbodásával is járhat.

A vérzés hatékony csillapításának feltétele a véralvadási zavar, hiányzó alvadási tényező pontos tisztázása, az alvadási folyamat aktuális, pillanatnyi állapotának ismeretén alapuló célzott vérkomponens terápia, és az alkalmazott kezelés hatékonyságának ellenőrzése.

Ez csak olyan készülékkel lehetséges, ami folyamatosan rendelkezésünkre áll a betegágy mellett, gyorsan és egyszerűen elvégezhető, bármikor megismételhető, és pontosabb információkat ad a helyes beavatkozáshoz.

A ROTEM (rotációs thromboelastometria) a véralvadás olyan korszerű vizsgálati lehetősége, amely értékes információkat nyújt az alvadási folyamat gyorsaságáról, intenzitásáról, a képződött véralvadék erősségéről, az alvadékoldó folyamatok kóros aktivitásáról egyaránt. Ezáltal következtethetünk az alvadási állapot finomabb részleteire, és célzottabb, gyorsabb vérzéscsillapítást végezhetünk, jobb kezelési eredményekkel. Egyúttal elkerülhetővé teszi a nem indokolt transzfúziót. Nagy öröm számunkra, hogy a TEST-VÉR Egészségpénztár nagylelkű adománya révén kórházunk gyarapodhatott ezzel a készülékkel. Szívből köszönjük!

dr. Velkey György főigazgató főorvos és dr. Mikos Borbála főorvos”

Sajtó:


www.zugloilapok.hu

www.bethesda.hu


A készülékről videó itt tekinthető meg.

Hírlevél

Figyelem!
Hírlevél szolgáltatásunkat jelenleg csak Pénztártagok vehetik igénybe, ezért kérjük, hogy feliratkozás során adja meg tagkódját is! Köszönjük.

Elérhetőségeink

TEST-VÉR Egészségpénztár
1119 Budapest, Hengermalom út 6/A, fszt. 3.


(06 1) 361-49-01
Telefonos ügyfélszolgálat H-P: 8-16 óra között
TEL/FAX: (06 1) 385-85-86
Bankszámla szám:
10103805-51110536-00000004

Adószám: 18232273-1-43
Skype hívás

Térkép